Info Om & Effekten af Cacaoen

Ceremonial cacao er blevet brugt gennem tusinder år som madvare og ceremonier. Måden at benytte cacao på til ceremonier er blevet dateret helt tilbage til 2000 år før vor tidsregning. Det er rå kakaobønner, som er lavet på sorten Criollo. Denne sort af kakaobønner er meget sjælden, fordi den er det sværeste at dyrke og derved også den dyreste sort.

Hvad er der så specielt ved Ceremonial cacao?

Disse dyre Criollo kakaobønner bliver høstet, fermenteret og soltørret. Det er dét, som udgør forskellen på almindelig kakao og ceremonial cacao – fermenteringsprocessen. Denne fermenteringsproces aktiverer cacaoens ceremonielle egenskaber.

Den ceremonial cacao du kan bestille hos mig bliver soltørret i stedet for at blive ristet. Derfor kan du være sikker på, at cacaoen fra mig er af høj kvalitet, fordi der ved soltørring af bønnerne bevares flere af cacaoens næringsstoffer og energetiske egenskaber.

 

Hvad er forskellen på almindelige kakaopulver & Ceremonial Cacao?

Almindelig kakaopulver er forarbejdet – mange gange til ukendelighed.

Selvom cacaoen er raw, er den stadig en smule forarbejdet, hvilket gør at den mister en smule næring og energetiske egenskaber, som den ceremonial cacao er kendt for.

Men den større eller mindre adskillelse fra det naturlige fedt og fiber i cacao powder gør også, at det kan være mere stimulerende for nervesystem og lever ligesom kaffe.
Derfor giver ceremonial cacao ikke det samme high kick og derefter low som powder eller chokolade kan give. Ceremonial cacao laves som en paste.

Vigtig info til dig, hvis du er gravid, ammende eller tager medicin

Du kan sagtens drikke din ceremonial cacao, når du er gravid eller ammende. Dog skal du altid drikke halv dosis. Halv dosis er 15-20 gram.

Nogle typer psykofarmika går ikke hånd i hånd med ceremonial cacao pga indholdet af tryptofan og MAOI’er (Monoamine Oxidase Inhibitors).
For en sikkerhedsskyld hør din læge, om der er nogle kontraindikationer ifht den type psykofarmika, du tager.
Der er sjældent kontraindikationer. Såfremt der ikke er, så benyt halv dosis på 15-20 gram, når du drikker din ceremonial cacao.

Hvis du har problemet med hjertet, så skal du være opmærksom på, at ceremonial cacao øger hjertefrekvensen, åbner blodkar og reducerer blodtrykket. Så vær opmærksom, hvis du enten har forhøjet eller for lavt blodtryk.
Hvis du er i tvivl, så tag altid en snak med din læge.

 

Sådan tilberedes Ceremonial Cacao

Du finder min absolutte yndlings opskrift på en kop ceremonial cacao samt hvordan du bedst tilbereder en lækker kop flydende kærlighed her

 

Vil du have fingrene i din egen Ceremonial Cacao?

Mama cacao støtter og guider dig til at åbne dit hjerte, give klarhed og styrke kontakten til dit højeste selv.

Du kan bestille din cacao her