FAQ Cacao Love

1. Hvad er der så specielt ved ceremoniel cacao?

Ceremonial cacao har været brugt som madvare og som naturmedicin i ceremonier gennem mange tusind år. Måden at benytte cacao på til ceremonier er blevet dateret helt tilbage til 2000 år før vor tidsregning. I 60’erne blev det dog ikke inkluderet i den verdensomspændende genopblussen af plantemedicin, da den ikke har en psykedelisk virkning som andre planter (f.eks. Ayahuasca, San Pedro m.fl.). Ceremonial cacao har den effekt at den faciliterer din egen indre rejse i stedet for at tage dig med på sin.

2. Hvad er forskellen på ceremonial cacao og raw kakaopulver?

Almindelig kakaopulver er forarbejdet – mange gange til ukendelighed. Selvom cacaoen er raw, er den stadig en smule forarbejdet, hvilket gør at den mister en smule næring og energetiske egenskaber, som ceremonial cacao er kendt for

Men den større eller mindre adskillelse fra det naturlige fedt og fiber i kakaopulver gør også, at det kan være mere stimulerende for nervesystem og lever – ligesom kaffe. Derfor giver ceremonial cacao ikke det samme high kick og derefter low som pulver eller chokolade kan give. Ceremonial cacao laves som en paste.

Ceremoniel cacao er altså den reneste form for cacao du kan indtage og dermed også den sundeste. Det er rå kakaobønner, som er lavet på sorten Criollo. Denne sort af kakaobønner er meget sjælden, fordi den er det sværeste at dyrke og derved også den dyreste sort.

De dyre Criollo kakaobønner bliver høstet, fermenteret og soltørret. Det er dét, som udgør forskellen på almindelig kakao og ceremonial cacao – fermenteringsprocessen. Denne fermenteringsproces aktiverer cacaoens ceremonielle egenskaber. Den ceremonial cacao du kan bestille hos mig bliver soltørret i stedet for at blive ristet. Derfor kan du være sikker på, at cacaoen fra mig er af høj kvalitet, fordi der ved soltørring af bønnerne bevares flere af cacaoens næringsstoffer og energetiske egenskaber.

3. Hvor kommer Camilles Cacao Love fra?

Camilles Cacao Love er raw kakao og kommer fra Peru. Det er Criollo kakaobønner, der bruges. Læs om dem ovenfor.

4. Hvordan tilbereder jeg min cacao? (henvis/link til din step by step guide)

Jeg har lavet en fin trin-for-trin guide, som du kan finde her.

5. Er der noget, jeg skal være opmærksom på, når jeg drikker cacao?

Selvom cacao er en skøn superfood, så er der alligevel visse forbehold du bør tage hvis du:

1) er gravid eller ammende
2) tager antidepressiv medicin
3) har højt eller lavt blodtryk

Du kan sagtens drikke din ceremonial cacao, når du er gravid eller ammende. Dog skal du altid drikke halv dosis. Halv dosis er ca 10-20 gram.

Nogle typer psykofarmika går ikke hånd i hånd med ceremonial cacao pga indholdet af tryptofan og MAOI’er (Monoamine Oxidase Inhibitors). For en sikkerhedsskyld hør din læge, om der er nogle kontraindikationer ifht den type psykofarmika, du tager.

Hvis du har problemet med hjertet, så skal du være opmærksom på, at ceremonial cacao øger hjertefrekvensen, åbner blodkar og reducerer lodtrykket. Så vær opmærksom, hvis du enten har forhøjet eller for lavt blodtryk.

Der er sjældent kontraindikationer. Såfremt der er, så benyt halv dosis på 15-20 gram, når du drikker din ceremonial cacao.

Hvis du er i tvivl, så tag altid en snak altid med din læge.

6. Hvor meget cacao skal jeg bruge pr servering?

Det er meget forskelligt, hvor meget cacao den enkelte har brug for. Jeg anbefaler mellem 25-35 gram pr. kop. Start gerne med 25 gram ceremonial cacao og se, hvordan det føles at drikke denne mængde. Du kan ikke overdosere, men det er som sagt forskelligt fra person til person, hvad den rette mængde er ift, hvad du har brug for. Er dit system meget sensitivt, så start med en mindre mængde.

7. Hvilke krydderier kan jeg tilføje?

Jeg bruger selv lucuma-pulver, maca-pulver, kardemomme og ægte ceylon kanel. Alle økologiske. For din nemheds skyld har jeg samlet alle de læxi krydderier, som du kan købe sammen med din cacao.

Derudover spicer jeg den ofte op med chili-pulver eller cayenne-peber, da det øger optagelsen af cacaoen. Du kan selv tilføje alle de krydderier, som du synes er lækre. Prøv dig frem!

8. Hvad gør krydderierne i “Original Krydderimix”?

Lucumapulver
Indeholder antioxidanter, b-vitamin, fibre og stabiliserer blodsukkeret samt din appetit. Giver en læxi karamel-agtig smag.

Macapulver
Stort indhold af C-vitamin, fibre, jern. Øger fertiliteten, stimulerer seksuel energi og stabiliserer dit hormonbalance.

Ceylon kanel
Den ægte kanel fra Sri Lanka, som stabiliserer blodsukkeret (derfor fantastisk, hvis du drikker cacao fastende om morgenen), antioxidanter, antiinflammatorisk (betændelseshæmmende) og godt for dit blodtryk.

Kardemomme
Godt for fordøjelse ligesom cacaoen (virker detoxende) – til diarré, forstoppelse mm, god til dårlig ånde, bakteriehæmmende, antiinflammatorisk.

Min “Original Krydderimix” er en vegansk, sukkerfri, glutenfri OG økologisk superfood-blanding til din high vibe cacao. Den kan købes sammen med din cacao her.

9. Hvad skal jeg blande min cacao op med?

Du kan sagtens bruge helt almindeligt vand fra vandhanen. Jeg bruger selv rismælk, fordi jeg godt kan lide smagen. Andre typer plantemælk kan også bruges, men jeg anbefaler ikke mandelmælk, da det hæmmer optagelsen af cacao på grund af det naturligt høje calciumindhold.

10. Hvordan føles det at drikke ceremonial cacao?

At drikke ceremonial cacao kan opleves meget forskelligt. Men de fleste kan beskrive en eller flere af følgende oplevelser:

– Øget energi (uden den sitrende fornemmelse man kan få fra koffein!)
– Øget fokus (og i længere tid)
– Kreativitet
– Forbedret blodcirkulation og fordøjelse
– God assistent ved meditation og indre arbejde
– Hjertebanken (hjerteåbnende)
– Øget connection til én selv, andre, naturen eller anden energi
– Øget sexlyst (!)

11. Hvad er det gule ovenpå din cacao?

Det er blomsterpollen!! Ud over at være smukt og smage rigtig dejligt, så er det også et afrodisiac – du ved “get in the mood” kind of food!

Det giver en sød honningsmag til cacaoen, når du bruger den som topping OG så er det samtidig rig på flere vitaminer, aminosyrer og protein. Du kan købe blomsterpollen (200g) som tilkøb, når du bestiller din cacao. Der er ca. til 35 kopper cacao for 130,-.