Cacao Opskrift & Tilberedning

Du kan sagtens drikke din kop ceremonial cacao helt ren, som den er. Men her får du min absolutte favoritopskrift, som jeg selv forbereder den hjemme og til ceremonier. Den smager mega godt! Men eksperimentér gerne selv – der er altså ingen grænser for, hvad du kan komme i din cacao.

Du skal bruge

Din yndlingskop eller krus (yes, lad os skrue op for nydelsen, så vi åbner hjertet endnu mere)

For bedre optagelse

Hvis du kan lide det spicy, så anbefaler jeg, at du tilsætter chili eller cayennepeber til din kop ceremonial cacao. Det forbedrer optagelsen af din cacao – og så smager det også ret lækkert.

 

Du kan også vælge at tilsætte mere væske, hvis du ønsker at cacaoen skal være mildere i smag og mindre tyk

Hvis du ikke har plantemælk, så er det fint at bruge vand – plantemælken gør den blot mere cremet.
Men brug endelig ikke komælk, da det hæmmer optagelsen af din cacao.

 

Her må du eksperimentere dig lidt frem

Start gerne med 25 gram ceremonial cacao og se, hvordan det føles at drikke denne mængde. Du kan ikke overdosere, men det er forskelligt fra person til person, hvad den rette mængde er ifht, hvad du har brug for. Er dit system meget sensitivt, så start med en mindre mængde.

 

Jeg anbefaler himalayasalt

Da det indeholder mineraler og andre sporstoffer, som er godt for din krop. Har du ikke himalayasalt, så undlad at tilføje salt til din cacao.

Sådan forbereder du din kop ceremonial cacao

Hvis du har en VitaMix blender, eller anden kraftfuld blender, som samtidig kan varme indholdet op (uden låget springer af), så put alle dine ingredienser heri og blend.

Når jeg blot laver til mig selv herhjemme, gør jeg dét, og sætter min VitaMix blender på turbohastighed i et par minutter og voila – så er der dældulme cacao.

Du kan også forberede din ceremoniel cacao med håndkraft.

 

Sådan laver du din kop kærlighed

  1. Vej din ønskede mængde cacao (25-35gram).
  2. Hak gerne din cacao i mindre stykker, hvis det er en større blok, du har.
  3. Tilføj cacaoen, krydderierne og kokosolie/kakaosmøret til en gryde/kasserolle.
  4. Tilføj plantemælken (eller vandet) lidt efter lidt under omrøring (så du undgår, at der dannes klumper pga krydderierne) ved svag varme.
  5. Gentag punkt 4 indtil du har brugt al plantemælken og din cacao er lige præcis den tykkelse, du ønsker.For at bevare de gode næringsstoffer i cacaoen, så pas på ikke at varme din cacao for meget op. Din cacao skal have en temperatur, så den kan drikkes med det samme.

 

“Det her er simpelthen for uoverskueligt med alle de ingredienser!”

Husk på, at dette er blot min opskrift, som jeg har eksperimenteret mig frem til, er mega monster lækker. Og det er den måde, jeg tilbereder den på til alle ceremonier. Det er IKKE et most for at drikke din ceremonial cacao.

 

Keep it simple!

Du kan sagtens drikke din ceremonial cacao rent – ja, du kan udelade 1, 3 eller alle ingredienser i opskriften! Vand er lige så fint at bruge – plantemælken gør den dog mega cremet, og det kan jeg i hvert fald godt lide. Men hvis jeg ikke har plantemælk, så afholder det mig ikke fra at nyde en kop.